• -
  • 2008

Tisdag 1 juli, 2008
Tid: 20.00
Fri entré

Två tisdagar i rad bjuder KRETS upp till filmvisning. Vi kommer visa två dokumentärer av kanadensiska Alan Zweig och börjar tisdag 24 juni med filmen Vinyl från 2000, där Zweig gett sig på att porträttera ett antal fanatiska skivsamlare. Zweig som själv tillhör denna skara människor har genom sina djupa kontakter i skivsamlarfandom fått tag på samlarna du inte trodde, eller önskade, fanns.

Tisdag 1 juli följer vi upp med filmen I, Curmudgeon från 2004. Precis som Vinyl är det här en i grunden väldigt enkelt dokumentär där en rad starka personligheter rakt upp och ner berättar sin historia och detta varvas med sekvenser där Zweig själv mycket självrannsakande berättar sin historia. I denna senare film är utgångspunkten utbytt från skivsamlande till folk med en radikalt cynisk syn på livet, tillvaron, allt. En samling surkart som helt utan hejd spyr galla över all jävla skit det här skitlivet bjuder på. Kan verka lite dystert kanske. Inte alls! Det 
finns på något underligt vis en otrolig charm över denna svartsyn och på sina håll i filmen får det hela politiska dimensioner. Svårt att förklara men ett måste att se.

 Filmerna kommer rulla igång 20.00, men kom gärna tidigare 
för vi kommer att inleda med lite udda kort- och konstfilm med start 19.00.