• -
  • 2009

19 – 21 augusti, 2009
Tid: 14-20 (onsdag-fredag) + extraöppet i samband med arrangemang (se nedan)
Fri entré

Berättelsen börjar i sms:et här intill. Nu efterlyser vi dina sms som kan vara möjliga fortsättningar. Vad är det för ”relevanta saker” som upprör sms-skrivaren? Vad hände innan? Vad händer nu?

Ta utgångspunkt i vad du har i din mobiltelefon som kan haka fast i just detta broderade sms och skicka ditt bidrag till 0706-17 82 83.

 Utifrån era förslag broderar den redaktionella syjuntan ut fortsättningen av denna än så länge ofärdiga berättelse.

Liv och död, sorg och glädje, finns i våra fickor och händer. Fragment från vardagsberättelser är samlade i mobiltelefoner. Mångas inkorgar rymmer allt från hej, hejdå, till banksaldo, tågbiljetter och avgörande besked såsom en persons födelse eller bortgång. Vi ingår i dialoger – och kanske monologer – genom de sms vi skickar och tar emot.
 Tillsammans med förbipasserande kommer doktoranderna och konstnärerna Kristina Lindström och Åsa Ståhl att brodera ut en följetong av sms. Textfragmenten sätts efter hand upp på KRETS stora skylfönster.
Övriga arrangemang och tider:

Onsdag 19 augusti (18.00):
Filmvisning.

Torsdag 20 augusti (18.00):
Margareta Melin gör en jämförelse, i teori och praktik, mellan en dialogisk och en polyfon lapptäcksberättelse.

Fredag 21 augusti (18.00):
Forskarna Johanna Rosenqvist och Margareta Melin leder tillsammans med Kristina och Åsa en konstnärlig och akademisk reflektion och jämförelse mellan syjunta och redaktion utifrån den följetong som växt fram under de tre dagarna på KRETS.

Mer information:
www.misplay.se