• -
  • 2009

22 – 29 augusti, 2009
Vernissage lördag 22 augusti (18-21) med produktion/presentation av nytt verk av Katarina Nitsch & Beatrice Ehrström. Övriga öppettider: 

16-19 (samtliga dagar).

Ersta Konsthall öppnade 2006 i en liten skrubb. Jag utropade mig själv till konsthallschef över 3,75 kvadratmeter och började producera utställningar med svenska och internationella konstnärer. Den lilla konsthallen växte med tiden, inte storleksmässigt men i intensitet. Under 2007 började jag arbeta med två curatorer, Sofia Curman och Paola Zamora. Tillsammans tog vi initiativet till ett ljudarkiv. Vi beslöt att bjuda in alla som ville vara med och fick in kring 200 bidrag. Ljudarkivet har sedan turnerat runt på olika institutioner i Sverige och utomlands. På varje ny plats har arkivet aktiverats och växt. Ersta Konsthall har flyttat från den lilla skrubben och materialiseras i olika sammanhang. Jag arbetar ensam med projektet igen och det handlar mycket om utställningsformatet och förmedlingsformer.”
– Linus Elmes, konsthallschef på Ersta Konsthall

22 augusti ser en ny morgon för Ersta Konsthalls ljudarkiv. Utställningen/presentationen på KRETS utgör inte bara arkivets första publika presentation i Malmö, utan det är också med stolthet vi kan berätta att hela arkivet har donerats till radiowy.se, som alltså hädanefter är arkivets förvaltare. radiowy.se har tidigare publicerat tre ljudverk från arkivet, varsamt utvalda av konsthallschefen Linus Elmes, men nu kommer alltså hela arkivet, bestående av flera hundra ljudverk, att finnas tillgängliga för lyssning under en dryg veckas tid.

radiowy.se är en plattform för produktion och distribution av främst hörspel och textbaserad ljudkonst. Intresset för kommunikation, för språk, för text, står i centrum hos radiowy.se, som vill vara en självklar mötesplats för litteratur, konst, och dramatik, som både vill röra sig fritt mellan dessa fält, samt skapa ett sammanhang där de kan smälta samman.

radiowy.se vill, genom att agera distributions- och presentationskanal, möjliggöra och föra fram den konstnärliga produktionen och experimenterandet i ett estetiskt fält som i Sverige länge saknat självklara distributionsformer.

Mer information:
www.radiowy.se
www.katarinanitsch.se