• -
  • 2009

5 – 9 augusti, 2009
Tid:
 18-21 (onsdag), 12-18 (torsdag-lördag) & 11-16 (söndag)
Fri entré

Vernissage onsdag 5 augusti (18-21), med liveframträdande av text-/ljudduon Eldh/Haglund

Onsdag 5 augusti gör duon Eldh/Haglund ett framträdande som matchar techno och intrikata ljudexperiment med avantpoesi och politiskt smaksatt agitatoreri. Allt väl sammanhållet. Duon uppträdde på Textivals efterfest i mars och med glädje tar de med duon Eldh/Haglund till Malmö.

Ljudbok 2.0 är ett urval inlästa skrivna ord som du inte bör vara utan. Under våren och sommaren har Textivals Ljudbok 2.0 funnits för lyssning på en rad olika platser. Det är nu dags för Malmö. Kom, ta med en vän och slå er ner i soffan, fåtöljen, på golvet, och ta del av material från begåvade skribenter i uppläsningar som gör dina öron extra lyckliga. 
Textival är en årlig litteraturfestival med bas i Göteborg, som ständigt söker nya infallsvinklar och samarbeten. Kom till KRETS så får du, och vi, veta mer.

Ljudbok 2.0 presenterar texter av och med:

Ida Börjel
Förra året publicerade Ida Börjel sin tredje diktsamling, Konsumentköpslagen, efter verken Sond och Skåneradio. I Konsumentköplagen möter Köparen och Säljaren i en juridiskt poetisk dialog. Till ljudboken görs en text- och ljudkomposition i samarbete med konstnären Mathias Kristersson.

Jenny Tunedal
Litteraturkritiker och poet som bl.a. varit redaktör för Lyrikvännen. Förra året utkom hennes rosade diktsamling Kapitel Ett, som använder både diktens, romanens, brevets, dagbokens och sakprosans former för att skapa poesi. Jenny Tunedal är även aktuell i antologin Serie Handflata 1–5.

Tidskriften Ful
Denna queerfeministiska kulturtidskriftspärla har tagit steget. Som första etablerade media förvandlar de i varje nummer hon och han till HEN och man till EN. Förra året var det premiär för den nya satsningen Ful-radio. I ljudboken besöker vi en queerdanskurs i Berlin.

Joakim Andersson & Annika Boholm
Joakim Andersson har bl.a. medverkat i nättidskriften Ett lysande namn. Annika Boholm är poet, koreograf och skribent. Tillsammans läser de ur antologin Serie Handflata 1–5.

Petra Revenue
Debuterar i höst som regissör för filmen Karaokekungen. Vi ser henne i novell- och romanform, men framförallt bakom pennan till många av Teater Trixters uppsättningar. Här ger hon oss en ljudlig inläsning i samarbete med kompositören Björn Knutsson.

Tova Gerge & Athena Farrokhzad
Tova Gerge är dramatiker, skribent och teaterhistoriker. På Stockholm Fria Tidning och Aftonbladets kultursidor levererar hon skarpa ord om bl.a. feminism och postmoderna kluster. Här läser hon ur antologin Serie Handflata 1–5 tillsammans med Athena Farrokhzad – poet, översättare, skribent och opinionsbildare.

Sara Hallström
Diktsamlingarna Vi måste ha protein och Rötter smälter är redan klassiker i våra hjärtan. I Göteborg är Sara Hallström verksam på litteraturscener och som skrivarkursledare. Hon skymtas även i synth-/diktkonstellationen Tvi!Tvi!Tvi! I Textivals ljudbok läser hon ur antologin Serie Handflata 1–5.

Oldbrind Pseudonymf
Här hör vi första kapitlet i ljudversionen av textromanen Folke Letar Efter Gud, inspelad tillsammans med Habeat, en Stockholmsbaserad rappare och producent.

Henrik Bromander
Serietecknare och författare som gjort sig känd för sin osvikliga förmåga att berätta en god historia. Bromander gjorde sig tidigt känd för sina fanzine som till en början bar titeln Mediokra serier. Just nu är han aktuell med sin bok Allt jag rör vid försvinner, där ett antal serietecknare och illustratörer bjudits in att sätta bilder till hans noveller.

Eldh/Hagund
Isak Eldh är konstnär och arbetar framförallt med ljud. Han har bl.a. fångat upp ljudet av vibrerande tejp och undersökt grönsakers ljudbild i 8tunnel2. 
Magnus Haglund är journalist och kulturskribent – även han med stort intresse för ljud och dess möjligheter. Om detta skriver han i både dagspress, magasin och böcker. Tillsammans undervisar de på bl.a. Gerlsborsskolan och Valand.

Mer information:
www.textival.se