• -
  • 2009

Lördag 25 juli, 2009
Tid: 19-22
 (uppläsningarna börjar exakt 19.30)
Fri entré

Rasmus Graff debuterade med patchwork (2008). Medgrundare av förlaget 28/6 (28/6 2008 – 28/6 2009), aktiv i redaktionen för förlaget Arena och Audiatur Bokhandel. Bor för tillfället i Köpenhamn. Graff arbetar ofta konceptuellt och med postproduktiva metoder. I senaste numret av OEI remixade han Edith Södergran.

Peder Alexis Olsson är poet, bosatt i Malmö. Han debuterade med diktsamlingen Tändstickor i oktober 2008 på OEI editör. Boken fungerar som kopplingsschema/maskin för växelström/byggnadsritning/bildprojektionsmontage. Blev bl.a. beskylld för att vara en pseudonym i en recension av boken i Svenska Dagbladet, och att ha ”hjärnan vrängd ut och in” i Göteborgs-Posten. Han har bidragit med texter till tidskrifterna Kritiker, OEI, papi, Pequod och Subaltern. Har även medverkat som konstnär med SMS-lyrik på Lunds konsthall i utställningen The Invisible Landscapes (2006), och med verket Mehr Licht under Signals performancekväll Shadow Play (2008). Ingår i text-, ljudstörningsgruppen Tre advokater. Arbetar på ett diktmanus om ljud, Amerika och Morton Feldman, ur vilket han kommer att läsa under kvällen.

Pär Thörn är författare som även arbetar med elektronmusik, framträdanden och stundtals med konceptuell konst. Han gav i början av 2009 ut sin sjätte bok, Tidsstudiemannen, och kommer med en ny på Natur & Kultur i början av 2010. På KRETS kommer han läsa ur ett manus som är under arbete. Idioti, kausalitet och koloritsoja utlovas.