• -
  • 2012

Söndag 1 april, 2012
Tid: 12-17
Sista anmälningsdag: 25 mars

I samband med utställningen Ladies arrangerar KRETS en workshop med konstnären Amy Lockhart från Kanada. Söndag 1 april får deltagarna under en eftermiddag lära sig animationsteknikens grunder. 

Workshopen inleds med en presentation av konstnären, där hon visar ett urval av sina egna animationer – följt av en genomgång av teknik och material. Besökarna kommer därefter att få skapa kollage, pappersfigurer och andra objekt, som sedan animeras och byggs ihop till en filmsekvens.

Anmälan sker senast 25 mars till en kostnad på 100 kronor, som inkluderar material, kaffe och mackor.

För frågor och anmälan, kontakta oss på krets@krets.info.
 Obs! Begränsat antal platser.

Om konstnären:
Amy Lockhart (f. 1975) är verksam i Kanada där hon arbetar som filmmakare, animatör och konstnär. Ladies är hennes första separatutställning utanför Kanada och består av en serie målningar, teckningar och skulpturer som kretsar kring massproducerade föreställningar om kroppsideal och identitet. Genomgående i Lockharts konstnärskap – i allt från arbetsprocesser till material och estetik – finns tydliga hintar till vad som ofta refereras till som låg- eller populärkultur. 

Lockharts filmer har visats på ett flertal internationella filmfestivaler och fått en rad utmärkelser för sina egensinniga uttryck. För tillfället arbetar Lockhart med långfilmen Dizzler in MASKHERAID – en historia om en superstjärna som kan skjuta laser med ögonen och som återvänder till sin hemstad för revansch, efter en tid på behandlingshem.

Se trailer:
www.kickstarter.com/projects/1352934276/dizzler-in-maskheraid

Mer här:
The Collagist (2009): 
www.vimeo.com/28058608
Walk for Walk (2005): 
www.youtu.be/t0u9m4DAuLE