• -
  • 2013

Fredag 29 november, 2013
Tid: 17-22
Fri entré

PME-Art med Jacob Wren i spetsen, ställer frågor kring minnet, historia, om saker som kanske eller inte existerar, låtskrivande, internet och popkultur. Under en kväll framför Wren alla låtar han någonsin skrivit. Kom och gå under kvällen som du önskar. Vi bjuder in till after-work redan vid 17 med dryck och tilltugg.

Every Song I’ve Ever Written:
Mellan 1985 och 2004 skrev Jacob Wren låtar. Många, många låtar. Sen slutade han plötsligt skriva. Vid den tiden hade inte många människor hört dem. Eftersom nästan ingen hört dem kan man nästan säga att dessa sånger ännu aldrig existerat. I soloföreställningen på KRETS framför Wren alla sina låtar i kronologisk ordning, vilket tar cirka fem timmar. När låtarna sätts samman skapar de en bild inte bara av hans liv men också av åren då de skrevs. I Band Night, som äger rum på Skånes Konstförening onsdag 4 december, bjuder han in fem lokala band att framföra varsin låt. Efteråt intervjuas de om hur det var att tolka låten.

PME-Arts verk handlar om att ifrågasätta världen, att finna mod att säga något om vår verklighet på ett direkt och ändå komplext sätt och om att ställa scenkonsten mot väggen. I Every Song I’ve Ever Written hoppas de också kunna ställa frågor om vad låtskrivande faktiskt innebär idag, internets betydelse för musiken och även ta en titt bakåt på det nyss förflutna.

Mer information:
www.inkonst.com/pme-art-every-song-ive-ever-written

Montréalbaserade PME-ART har under årens lopp hittat en egen scenkonstnisch som samlat en stor beundrarskara i både Kanada och Europa. Jacob Wren betraktas av många som en av de viktigaste rösterna på den samtida scenkonstarenan.

PME-Art: www.pme-art.ca
Jacob Wrens blogg: www.radicalcut.blogspot.com
Projektets hemsida: www.everysongiveeverwritten.com