• -
  • 2014

Lördag 15 februari, 2014
Tid: 19.00
Live: Erik De Vahl, Johan G. Winther & SKOGAR
Fri entré

Om Johan G. Winther:
Johan G. Winther (även medlem i Scraps of Tape och Blessings) släpper sitt tredje fullängdsalbum på Kalligrammofon (det första under eget namn). Med sin experimentlusta och ständiga framåtrörelse har Johan gjort sig känd för att röra sig fritt mellan olika musikaliska uttryck: från akustiskt drönande och blåtonad elektronik via folkton och gitarrimprovisation. Det nya albumet heter Troubled Morrows och placerar sig i hans omfattande diskografi som något av det mest tillgängliga han har gjort: fingerpicking, sång och drones.

Lyssna på låten Patient Friend från det nya albumet:
soundcloud.com/kalligrammofon/johan-g-winther-patient-friend 

Om Erik De Vahl:
Erik De Vahl är född i Kramfors, har länge varit bosatt i Göteborg men är numera nybliven skåning. Efter ett par albumsläpp på numera avsomnade Service, har Erik gjort ett antal cd-r- och kassettsläpp, egenutgivna såväl som på etiketter som Kning Disk och Zeon Light. Uttrycket har blivit mer direkt, men Eriks själfulla popmusik bär på en lågintensiv kraft. Och som någon sa: ”Erik de Vahl låter lika ren som nysmält snö varje gång han tar sats för en ny falsett.

Om SKOGAR:
SKOGAR är konstnären Johannes Branders ljudprojekt. Surrealistiska och primitivt råa soundtracks till den nya New age-kulten. Utöver SKOGAR är Johannes inblandad i band som Crystal Crypt, Wild Flowers, The Swamp, Heathers/Hollows, etc. SKOGAR har figurerat i Göteborgs underground-kretsar länge nu, med obskyra släpp på bl.a. egna etiketten Native Parts Records, där hemmagjorda avslappningsband, mörka hypnotiska 7″-skivor och flippade field-recordings varvas med långa experimentella passager och ritualer.

Om Kalligrammofon:
Kalligrammofon är en etikett för popmusik, experimentell musik & experimentell popmusik. Aktivt sedan 2006 och baserat i Malmö. Tidigare släpp inkluderar arbeten av Testbild!, Death And Vanilla, V. Sjöberg New Jazz Ensemble och andra.