• -
  • 2015

Lördag 13 juni, 2015
Tid: 19.00
Fri entré

Saralunden är musikern och konstnären Sara Lundén. Hennes musikaliska uttryck blandar influenser från genrer såsom disco, schlager, chanson, electronica och minimal wave. På det nya albumet, HMS Plays Saralunden (Shiny Ass Records), som har skapats i samarbete med musikern och filmaren Henry Moore Selder, får dock de mörkare och mer syntbaserade uttrycken stå tillbaka till förmån för ett mer somrigt sound med influenser från latin, pop och psychedelia. Albumet är producerat och arrangerat av Selder och medverkande musiker är bl.a. Goran Kajfeš och Jimi Tenor.

Rock Out är en duo bestående av Henry Moore Selder på skivspelare och Niklas Korsell på trummor – ibland förstärkta av Ida Lundén på klaviatur. Det handlar om inbjudande improvisationsmusik i gränslandet mellan frijazz och punk. I samarbete med Kalligrammofon arbetar de nu med att färdigställa sitt andra album.

Kalligrammofon är en etikett för popmusik, experimentell musik och experimentell popmusik. Aktiv sedan 2006 och baserad i Malmö, med en katalog som rymmer verk av Testbild!, Death And Vanilla och Viktor Sjöberg m.fl.

Mer information:
www.kalligrammofon.com
www.shinyassrecords.se

Tack till Folkuniversitetet.