• -
  • 2015

Lördag 21 mars, 2015
Tid: 19.00
Fri entré

2013 släppte Stockholmsbaserade Most Valuable Players sitt andra album Left på Kalligrammofon. Ett album där de rörde sig bort från sina lo-fi-rötter och närmare ett stadium av perfektionistisk pop, vars anslag för tankarna till akter som Prefab Sprout eller Everything but the Girl. Sedan dess har gruppen, ledd av bröderna Hugo och Ivar Lavett, grävt i arkiven och släppt inte mindre än två samlingskassetter på högkvalitativa kassettbolaget Zeon Light.

Jonas Fust är född 1988 och verksam i Malmö. Det musikaliska uttrycket har sina metodologiska och estetiska rötter i hip hop och dub, och rymmer ett inbjudande experimenterande med rytmer, harmonier och själfulla röstarrangemang. Det är en framtidens bitterljuva discopop, ett drömskt tillstånd som fångar vardagens ovardaglighet.

Kalligrammofon är en etikett för popmusik, experimentell musik och experimentell popmusik. Aktiv sedan 2006 och baserad i Malmö, med en katalog som rymmer verk av Testbild!, Death And Vanilla och Viktor Sjöberg m.fl.

Mer information:
www.kalligrammofon.com

Tack till Folkuniversitetet.