• -
  • 2019

Lördag 11 maj, 2019
Tid: 20.00
Fri entré

På lördag välkomnar vi konstnären och musikern Marja Ahti att uppträda på Whose Museum. Vi ser fram emot att höra hennes ljudperformance fylla rummet och kommunicera med verken som för tillfället visas i utställningen. Begränsat antal platser, så kom gärna tidigt.

Marja Ahti är en svensk-finsk konstnär som arbetar med fältinspelningar och annat akustiskt ljudmaterial, kombinerat med synthesizers och elektronisk feedback. Hon utforskar gränser där ljud börjar imitera eller kommunicera med varandra, och skapar precisa musikaliska narrativ där långsamt muterande texturer, uppbyggda av detaljerade akustiska ljud, vävs samman med intuitivt stämda, varsamt pulserande toner. Hon arbetar med fältinspelningar på ett sätt som varken kan ses som dokumentärt eller strikt akusmatiskt, utan snarare någonstans däremellan. Pendlandes mellan abstraktion och det djupt igenkännbara förflyttas ljuden till en sfär full av poetiska metaforer, där de sätts i relation, speglar varandra och skuggdansar.

Ahti har varit aktiv i flera olika konstellationer inom den finska scenen för experimentell musik under de senaste tio åren. För tillfället arbetar hon med sin partner i duon Ahti & Ahti och som medlem i Himera-kollektivet. Hennes debutalbum under eget namn, Vegetal Negatives, släpptes just av Hallow Ground.

Mer här:
www.marjaahti.com