Kollektivt minne

  • 1.12

  • -
  • 31.12

  • 2016

Som en serie ljusglimtar i en annars mörk tid bjuder KRETS på en projektionskalender – och visar ett nytt verk varje dag fram till årsskiftet.

Under decembers trettioen kvällar lyser KRETS fönster för de förbipasserande, då den till och från tillfälliga konstnären Lina Linde (f. 1978) kommer att göra tolkningar av både sina egna och andras minnesbilder. Varje dag visas en ny projektion baserad på ett personligt minne; ett fragment av något som har betytt något för någon.

Linde har arbetat med rörliga bilder sen 2003 och att experimentera och bjuda in till deltagande är återkommande i hennes arbete. Även denna gång är det öppet för betraktarna att bli medskapare genom att bidra med visuellt material. Alla som vill är välkomna att skicka in bilder, gärna rörliga, vilka kommer att tolkas och bli en del av utställningen. Kollektivt minne kommer på så vis att växa fram likt en kedjereaktion.

Skicka material och eventuella frågor till kollektivtminne@krets.info. Större filer skickas via wetransfer.com.

Utställningen skiftar dagligen och visas i KRETS fönster efter solens nedgång. Det går även att följa och kommentera på Instagram under #kollektivtminne.